ΖΕΥΚΑΛΗΔΕΣ

«Νικαριά αγάπη μου»

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 

FALIRO SUMMER THEATER 

Με την αιγίδα του Πανικάριου συλλόγου «Άρτεμις Ταυροπόλος»

To Faliro Summer Theater ανακοινώνει την αναβολή της εκδήλωσης “Νικαριά αγάπη μου” με το συγκρότημα Ζευκαλήδες  που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 14 Οκτωβρίου λόγω των  επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών.

 

Ο Πανικάριος Σύλλογος «Άρτεμις Ταυροπόλος» παρουσιάζει  μια βραδιά αφιερωμένη στην Ικαρία, το νησί  θρύλος  για τη μακροζωία των κατοίκων του  και την αφοσίωση τους στο χορό και το γλέντι, στη Νικαριά όπως συνηθίζουν να τη λένε.

Ο Σύλλογος  ιδρύθηκε το 2001 στην Αθήνα με σκοπό τη διάσωση και διάδοση της λαϊκής παράδοσης και ιστορίας της Ικαρίας και των Φούρνων.

Τα πανηγύρια αποτελούν την ταυτότητα της Ικαρίας! 

Το ικαριώτικο γλέντι αποτυπώνει το συλλογικό τρόπο ζωής των κατοίκων του νησιού, το ήθος και την ψυχοσύνθεσή τους. Δεν υπάρχει απόσταση μεταξύ καλλιτέχνη και κοινού, καθώς η μουσική ενώνει τον κόσμο και τον μεταφέρει σε ένα χορευτικό σύνολο.

Στόχος είναι η προβολή του νησιού μέσω των εμφανίσεων του αξιόλογου χορευτικού τμήματος -με χοροδιδάσκαλο τον Βασίλη Μεσσαριτάκη– που αποτελεί το μοναδικό ενεργό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα Ικαριακού συλλόγου στην Αθήνα.

Παράλληλα, τα μέλη του Δ.Σ. θα  μιλήσουν  για τους χορούς και τα τραγούδια από την Ικαρία, για την τοπική ενδυμασία, αλλά και τα ιδιαίτερα και μοναδικά ήθη και έθιμα του νησιού.

Τη βραδιά θα πλαισιώσει  το μουσικό συγκρότημα «Ζευκαλήδες» και το χορευτικό τμήμα του Πανικάριου συλλόγου .

Στο περίβολο του χώρου θα διατίθενται  τοπικά προϊόντα της Ικαρίας από τους παραγωγούς του νησιού .  

Ικαρία σημαίνει πολιτισμός! Μουσική, ικαριώτικος χορός, πανηγύρια και ζωή, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του πολιτισμού στη Νικαριά!

Οι «Ζευκαλήδες» είναι ένα παραδοσιακό συγκρότημα της Ικαρίας που από το 2013 μέχρι σήμερα συμμετέχει κατά κόρον στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού. Πλήθος μουσικών της Ικαρίας έχουν συνεργαστεί με το συγκρότημα, με τη σημερινή του σύσταση να αποτελείται από τους Γιώργο Στρούπα στο βιολί, Λυκούργο Ζερβάκο στα κρουστά & φωνητικά, Αστέρη Κωνσταντίνου στο λαούτο, την κιθάρα και το τραγούδι, Πέτρο Ράπτη στο μπουζούκι και το τραγούδι και τη Ρένα Τοπαλίδου στο τραγούδι.

* Ζευκαλής κατά την ικαριακή διάλεκτο σημαίνει ο άνθρωπος που γλεντάει και χορεύει.

Στη διάρκεια της βραδιάς  θα παραλαμβάνονται  είδη πρώτης ανάγκης και τυποποιημένα τρόφιμα  για την κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος» με σκοπό να παραδοθούν στους πληγέντες της Θεσσαλίας.  

 

 

Info

«Νικαριά αγάπη μου»

Σάββατο 14 Οκτωβρίου , 20:30

Faliro Summer Theater

*Διεύθυνση: Ολυμπιακό Ακίνητο TΑΕ KBO NTO Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο

Πληροφορίες : 210 9213310

Στο χώρο λειτουργούν μπαρ.

Γενική είσοδος: 10

Εισιτήρια προπωλούνται:

Online:

Φυσικά καταστήματα:

  • Public, Media Markt
  • Στα ταμεία του Faliro Summer Theater καθημερινά 10:30 – 17:30

*Τις ημέρες των εκδηλώσεων 10:30 – 22:30 (μια ώρα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων τα εκδοτήρια εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα τα εισιτήρια για την εκδήλωση της ημέρας)

Τηλεφωνικά:  210 9213310